Program ajánlatunk látogatóink számára

PÉCS

Pécs sokszínű, gazdag kultúrális életű város, melyet még az ókori rómaiak alapítottak.
Többezer éves múltjáról tanúskodnak ókeresztény sírkamrái, melyek az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek. Hasonló jelentőségű elismerése a város jelentőségének az is, hogy 2010-ben Európa Kultúrális fővárosa volt, ennek a projektnek a keretében pedig létrejött a Zsolnay Negyed, mely a korábbi világhírű porcelánmenufaktúra területés alakult kultúrális központtá.

VILLÁNY

Villány Magyarország egyik legnépszerűbb borvidékének központja.
Főutcáján lévő történelmi pincesorán több borászat kínálja specialitásait. Érdemes ellátogatni a helyi pincék mellett a Bormúzeumba is, melynek az egykori Teleki-pince ad otthont.

SIKLÓS

Siklós jelképe a közel 800 éves múlttal rendelkező Vár. A Siklósi Vár magasan a város fölé emelkedve nemcsak védelmi, hanem harcászati célokat is szolgált, továbbá a korszak legjelentősebb főúri családjainak birtokközpontja is volt. A vár az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény, melyet már írásos emlékek 1294-ben említenek.

Siklos 7

DUNA-DRÁVA

A nemzeti Park a Duna és a Dráva folyók közötti, mintegy 50 000 hektáros területen megvalósult természeti rezervátum. Számtalan kirándulási, csónakázási és természetjárási lehetőségével, egyedülálló vadvilágával, olyan turisztikai célpontokat tartogat, mint Gemenc, Szársomlyó, vagy a határ menti Béda-Karapancsa vidéke.

MÁRIAGYŰD

Máriagyűd Siklós város településrésze Baranya megyében, korábban önálló község volt. A 2001-ben mintegy 1500 lelket számláló Máriagyűd híres Mária-kegyhely, búcsújáróhely.
A kegytemplomtól keletre található a Szentkút. Máriagyűdön minden Márianapkor és jelesebb katolikus ünnep alkalmával búcsút tartanak, évente 25-27 alkalommal. Az évente idelátogató zarándokok számát ötszázezerre becsülik.

Máriagyűd 20

Tájékoztatjuk Vendégeinket, hogy gyógykezeléseink és gyógyvizes medencéink elérhetők, wellness medencénk műszaki okok miatt határozatlan ideig nem üzemel.

Érdeklődésüket az alábbi elérhetőségeinken fogadjuk: recepcio@harkanykorhaz.hu és +36 20/ 311 6062.