Harkányról

Miért éppen Harkány?

Világszerte ismert gyógyhely. Európa szívében, Magyarország dél-nyugati részén fekszik 25 km-re Pécstől, festői környezetben helyezkedik el.

Harkány, a Dunántúl legdélibb szegletében, a Horvát határ, illetve a Dráva folyó szomszédságában található. A helység a Villányi-hegység lábánál, az északi szelektől védve, festői környezetben foglal helyet. Azonban a település nem csupán kellemes klímája miatt vonzó turisztikai célpont. Harkány kénes gyógyvizéről híres, mely számos betegség gyógyítására alkalmas, több mint száz éve itthon és külföldön is ismert gyógy-, és üdülőhely.

Az 1950-es években fejlődésnek indult gyógyfürdő és az 1955-ben alapított reumakórház megteremtette a mozgásszervi rehabilitáció orvos szakmai alapjait. A kórház orvosai később felismertek a kénes víz psoriasis tünetmentesítő képességét, valamint a krónikus nőgyógyászati gyulladásokra kifejtett gyógyító hatását. Tapasztalataikat az elmúlt 60 évben több tízezer beteg gyógyulása, tünetmentessé válása támasztja alá.

Tájékoztatjuk Vendégeinket, hogy gyógykezeléseink és gyógyvizes medencéink elérhetők, wellness medencénk műszaki okok miatt határozatlan ideig nem üzemel.

Érdeklődésüket az alábbi elérhetőségeinken fogadjuk: recepcio@harkanykorhaz.hu és +36 20/ 311 6062.