Harkányról

Miért éppen Harkány?

Világszerte ismert gyógyhely. Európa szívében, Magyarország dél-nyugati részén fekszik 25 km-re Pécstől, festői környezetben helyezkedik el.

Harkány, a Dunántúl legdélibb szegletében, a Horvát határ, illetve a Dráva folyó szomszédságában található. A helység a Villányi-hegység lábánál, az északi szelektől védve, festői környezetben foglal helyet. Azonban a település nem csupán kellemes klímája miatt vonzó turisztikai célpont. Harkány kénes gyógyvizéről híres, mely számos betegség gyógyítására alkalmas, több mint száz éve itthon és külföldön is ismert gyógy-, és üdülőhely.

Az 1950-es években fejlődésnek indult gyógyfürdő és az 1955-ben alapított reumakórház megteremtette a mozgásszervi rehabilitáció orvos szakmai alapjait. A kórház orvosai később felismertek a kénes víz psoriasis tünetmentesítő képességét, valamint a krónikus nőgyógyászati gyulladásokra kifejtett gyógyító hatását. Tapasztalataikat az elmúlt 60 évben több tízezer beteg gyógyulása, tünetmentessé válása támasztja alá.

Kedves Vendégeink!

A 2016. évi CLVI. törvény értelmében 2021. szeptember 1-től szálloda részlegünkbe csak fényképes igazolvány birtokában lehet bejelentkezni, ezáltal minden vendégünktől szükséges elkérnünk az okmányát (személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély), beleértve a babákat és a kisgyerekeket is.

Ha a babák és kisgyerekek még nem rendelkeznek érvényes személyazonosító okmánnyal, kérjük, intézkedjenek mihamarabb annak beszerzéséről, ellenkező esetben, a törvény értelmében sajnos nem tudjuk fogadni őket és a szoba átadását meg kell tagadjuk.

Bővebb információ az alábbi oldalon található: https://vizainfo.hu/szallashelyek

Szíves együttműködésüket és megértésüket köszönjük!