Pécs

Pécs sokszínű, gazdag kulturális életű város, melyet még az ókori rómaiak alapítottak. Többezer éves múltjáról tanúskodnak ókeresztény sírkamrái, melyek az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek. Hasonló jelentőségű elismerése a város jelentőségének az is, hogy 2010-ben Európa Kulturális fővárosa volt, ennek a projektnek a keretében pedig létrejött a Zsolnay Negyed, mely a korábbi világhírű porcelánmanufaktúra területén alakult kulturális központtá.

shadow

Villány

Villány Magyarország egyik legnépszerűbb borvidékének központja. Főutcáján lévő történelmi pincesoron több borászat kínálja specialitásait. Érdemes ellátogatni a helyi pincék mellett a Bormúzeumba is, melynek az egykori Teleki-pince ad otthont.

shadow

Siklós

Siklós jelképe a közel 800 éves múlttal rendelkező Vár. A Siklósi Vár magasan a város fölé emelkedve nemcsak védelmi, hanem harcászati célokat is szolgált, továbbá a korszak legjelentősebb főúri családjainak birtokközpontja is volt. A vár az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény, melyet már írásos emlékek 1294-ben említenek.

shadow

Duna-Dráva

A Nemzeti Park a Duna és a Dráva folyók közötti, mintegy 50 000 hektáros területen megvalósult természeti rezervátum. Számtalan kirándulási, csónakázási és természetjárási lehetőségével, egyedülálló vadvilágával  olyan turisztikai célpontokat tartogat, mint Gemenc, Szársomlyó, vagy a határ menti Béda-Karapancsa vidéke.

shadow