Miért éppen harkány?

Harkány, a Dunántúl legdélibb szegletében, Pécstől 25-km-re, a horvát határ, illetve a Dráva folyó szomszédságában található. A helység a Villányi-hegység lábánál, az északi szelektől védve, festői környezetben foglal helyet. Azonban a település nem csupán kellemes klímája miatt vonzó turisztikai célpont. Harkány kénes gyógyvizéről híres, mely számos betegség gyógyítására alkalmas, közel kétszáz éve itthon és külföldön is ismert gyógy-, és üdülőhely.

Az 1950-es években fejlődésnek indult gyógyfürdő és az 1955-ben alapított reumakórház megteremtette a mozgásszervi rehabilitáció orvos szakmai alapjait. A kórház orvosai később felismerték a kénes víz psoriasis tünetmentesítő képességét, valamint a krónikus nőgyógyászati gyulladásokra kifejtett gyógyító hatását. Tapasztalataikat az elmúlt 60 évben több tízezer beteg gyógyulása, tünetmentessé válása támasztja alá.

Hogyan jut el hozzánk?

Harkány Budapesttől 250 km-re délre található. Távolabbról érkezők az M6-os autópályáról az 58-as útra kanyarodva juthatnak el ide.

A környék látnivalói

Pécs

Pécs sokszínű, gazdag kulturális életű város, melyet még az ókori rómaiak alapítottak. Többezer éves múltjáról tanúskodnak ókeresztény sírkamrái, melyek az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek. Hasonló jelentőségű elismerése a város jelentőségének az is, hogy 2010-ben Európa Kulturális fővárosa volt, ennek a projektnek a keretében pedig létrejött a Zsolnay Negyed, mely a korábbi világhírű porcelánmanufaktúra területén alakult kulturális központtá.

shadow

Villány

Villány Magyarország egyik legnépszerűbb borvidékének központja. Főutcáján lévő történelmi pincesoron több borászat kínálja specialitásait. Érdemes ellátogatni a helyi pincék mellett a Bormúzeumba is, melynek az egykori Teleki-pince ad otthont.

shadow

Siklós

Siklós jelképe a közel 800 éves múlttal rendelkező Vár. A Siklósi Vár magasan a város fölé emelkedve nemcsak védelmi, hanem harcászati célokat is szolgált, továbbá a korszak legjelentősebb főúri családjainak birtokközpontja is volt. A vár az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény, melyet már írásos emlékek 1294-ben említenek.

shadow

Duna-Dráva

A Nemzeti Park a Duna és a Dráva folyók közötti, mintegy 50 000 hektáros területen megvalósult természeti rezervátum. Számtalan kirándulási, csónakázási és természetjárási lehetőségével, egyedülálló vadvilágával  olyan turisztikai célpontokat tartogat, mint Gemenc, Szársomlyó, vagy a határ menti Béda-Karapancsa vidéke.

shadow